Κοντινές αποδράσειςVivari Το Βιβάρι είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με μικρά καταλύματα και μερικές ταβέρνες, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Ναύπλιο. Στην πιο διάσημη ταβέρνα της, τον Δημήτρη, θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι.
Το Δρέπανο, σε απόσταση περίπου 20 λεπτών από το Ναύπλιο, διαθέτει μια όμορφη αμμουδιά, πολλά ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια.
Το Τολό είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, μόλις 8 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Διαθέτει μια τεράστια παραλία, πολλά εστιατόρια, μπαράκια, μεγάλη αγορά και πολλά καταλύματα. Είναι ιδιαιτέρως γνωστή και αγαπητή στους ξένους τουρίστες.
Η Ασίνη διατηρεί το όνομα της αρχαίας πόλης της οποίας η ακρόπολη βρίσκεται κοντά στον οικισμό, δίπλα στην παραλία της Ασίνης. Τα ερείπια της είναι ορατά σήμερα. Ο σημερινός οικισμός είναι κυρίως αγροτικός με κύρια καλλιέργεια τα εσπεριδοειδή, ενώ γνωρίζει και τουριστική ανάπτυξη εκμεταλλευόμενος την κοντινή απόσταση που τον χωρίζει από την παραλία, καθώς και από το ανεπτυγμένο τουριστικά Τολό.

Αξιόλογοι προορισμοί λόγω ιστορίας και πολιτισμού σε κοντινές αποστάσεις.Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την άμεμπτη ακουστική και την υποδειγματική αρχιτεκτονική βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο. Εκεί φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην Αρχαία Τίρυνθα, στο 3ο χλμ στη διαδρομή Ναυπλίου – Άργους, διασώζονται τα μέρη από το κάστρο του βασιλείου της Αρχαίας Τίρυνθας.
Νέα Κίος, σε απόσταση 6 χλμ από το Ναύπλιο βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι της Ν. Κίου. Οι κάτοικοί της είναι πρόσφυγγες του 1922 από την Κίο της Μ. Ασίας. Η Ν. Κίος παρουσιάζει μεγάλη πολιτιστική δραστηριότητα με αποκορύφωμα τα "Κιανά", φεστιβαλικές εκδηλώσεις του Αυγούστου.
Μύλοι, στην παραλιακή λεωφόρο Ναυπλίου - Άστρους σε απόσταση 7 περίπου χλμ. από το Ναύπλιο ο επισκέπτης συναντά τους Μύλους.
Οι Μύλοι συνδέουν το όνομα τους με την Αρχ.Λέρνη και το μύθο της Λερναίας Ύδρας.
Στα γραφικά ταβερνάκια τους ο επισκέπτης απολαμβάνει φρέσκο ψάρι και φυσικά το φημισμένο σουβλάκι των Μύλων!!
Το Άργος, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο, είναι η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας, αφού κατοικείται ήδη από την πρώιμη εποχή του Χαλκού. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας πόλης βρίσκεται θαμμένο κάτω από τη μοντέρνα, λόγω έλλειψης πολεοδομικών ρυθμίσεων. Παρόλα αυτά, σώζονται ακόμα τα Ρωμαϊκά Λουτρά, η Αγορά και το αρχαίο θέατρο. Στο αρχαιολογικό του μουσείου φυλάσσονται αμέτρητα ευρήματα από την αρχαία πόλη, αλλά και τις γύρω περιοχές.
Οι Μυκήνες βρίσκονται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο και αποτελούν έναν από τους πιο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που είδαν το φως χάρις στη σκαπάνη του διάσημου Γερμανού αρχαιολόγου Σλήμαν. Οι Μυκήνες, που έγιναν γνωστές από την ποίηση του Ομήρου, καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά από πυρκαγιά τον 12ο αιώνα π.Χ.
Η Πυραμίδα του Ελληνικού είναι η πιο διάσημη πυραμίδα στην Ελλάδα και βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό. Χρονολογείται από το 2700 π.Χ., είναι χτισμένη από ασβεστόλιθο και είναι το σημαντικότερο δείγμα αυτής της αρχιτεκτονικής στη χώρα.
Πόρος, νησί του Αργοσαρωνικού κόλπου, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό Γαλατάς στο Ν.Αργολίδας. Ο Πόρος είναι γνωστός για το λεμονόδασος. Το ιστορικό ρολόι ψηλά στο λόφο, στο κέντρο του Πόρου αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού. Eίναι επίσης προσβάσιμος και οδικώς από το Ναύπλιο, μέσω Γαλατά και κατόπιν με τα φέρρυ, που πραγματοποιούν τη διαδρομή Γαλατάς-Πόρος πολλές φορές ημερησίως, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ύδρα, νησί του Αργοσαρωνικού με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική για την οποία μάλιστα έχει κηρυχθεί διατηρητέο και στο οποίο απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο. Ο επισκέπτης από το Ναύπλιο μπορεί να ταξιδέψει στο νησί της Ύδρας με καραβάκια από το Τολό, τα οποία το καλοκαίρι έχουν καθημερινά δρομολόγια. Σημαντικότερη γιορτή σήμερα στην Ύδρα είναι τα "Μιαούλια" αφιερωμένη στη δράση του ναύαρχου Α. Μιαούλη.
Πόρτο Χέλι, παραθαλάσσιο χωριό της Αργολίδας. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς και διαθέτει ιδιαίτερη ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή.
Σπέτσες, ιστορικό νησί δεξιά της εισόδου του Αργολικού κόλπου. Από την Αργολίδα ο επισκέπτης του νησιού μπορεί να το προσεγγίσει οδικώς και με καραβάκια από το Τολό.
Στο νησί αξίζει να επισκεφτεί κανείς το σπίτι της Μπουμπουλίνας το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Σημαντικό πολιτισμικό γεγονός του νησιού είναι το φεστιβάλ της Αρμάτας.
Η Ολυμπία βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιάμισης ώρας από το Ναύπλιο. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιερά του κόσμου. Εκεί διεξήχθησαν οι πρώτοι καταγεγραμμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 776 π.Χ. προς τιμήν του Δία, ενώ η περιοχή πήρε το όνομά της από το όρος Όλυμπος, που ήταν η κατοικία των θεών. Ο Ναός του Δία στην καρδιά του ιερού θεωρήθηκε ως ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Εκεί καίει άσβεστη η «Αιώνια Φλόγα» και από εκεί μεταφέρεται στην πόλη όπου φιλοξενούνται κάθε φορά οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Απόκρυψη
SPECIAL OFFERS
Προσφορές